Lexus NX

Lexus_NX_autovision_10

Lexus NX este cel mai nou membru al familiei producătorului premium nipon. Noul Lexus NX va intra în zona SUV-urilor medii premium de pe piaţă, urmând să-i aibă concurenţi direcţi pe BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLK şi Volvo XC60. Inspirat din desenul spectaculos al conceptului LF-NX, prezentat anul trecut, noul model se bazează însă pe linii agresive şi angulare care contrastează serios cu design-ul „cuminte” afişat de rivalii săi germani.

Cu un design foarte modern, indiferent din ce unghi privești mașina asta este clar că te vei afla în fața unei creații care te va pune pe gânduri. Liniile drepte care umflă formele clasice ale unui SUV compact premium în toate direcțiile sunt foarte spectaculoase și mai ales agresive. Designul angular folosit pentru stilizarea celor mai noi modele ale mărcii atinge un nou nivel în NX. Interiorul mizează mult pe high-tech, fiind uşor de remarcat stilul preluat de la micul CT sau de la noul IS. Japonezii nu se zgârcesc în privinţa butoanelor, acestea fiind foarte mari, dar integrează în mod reuşit sistemul HMI (Human Machine Interface), care beneficiază de un display generos în partea superioară şi de un pad pe tunelul central (fără comutatoare ca la iDrive BMW sau MMI Audi).

Lexus anunță că mașina va oferi încărcare wireless pentru telefoanele mobile, head-up display și un sistem de infotainment performant, mai bun decât ce a fost oferit până acum. Evident, sistemul va utea fi controlat din clasicul Lexus Remote Touch Interface cu touchpad. Interiorul arată și el foarte bine în primele fotografii și Lexus anunță că va fi stilizat cu o combinație de materiale moi și unele din metal veritabil, în special aluminiu.

Trei motorizări au fost anunțate momentan: una aspirată ce va echipa NX 200, un 2.0 turbo pentru NX 200t și un hibrid sub denumirea 300h. O versiune F SPORT va fi oferită la început pentru 200t. Ca orice SUV compact care se respectă NX va putea fi achiziționat cu tracțiune față sau integrală.

Pentru cei care doresc sa afle mai multe despre noul model Lexus NX, pot afla mai multe din kit-ul de presa.