Mercedes Benz S63 AMG model 2014

La exterior, noul model atrage privirea cu un spoiler frontal mult mai agresiv, cu prize mari de aer, cu praguri mai mari, cu jante de 19 inch din aliaj şi cu un set de evacuări pătrate duble, ce oferă nu doar un look distinct, ci şi un sunet inconfundabil.

Mercedes-Benz-S63_AMG_2014_autovision_01

Deşi pare greu de crezut, AMG oferă sub capota lui S63 AMG un motor ce respectă normele de poluare Euro 6. Este vorba despre propulsorul V8 de 5.5 litri, capabil să dezvolte 585 de cai putere şi un cuplu motor impresionant, de 900 Nm. Toate acestea conduc la o acceleratie de la 0 la 100 de km/h în doar 4.4 secunde. Atunci când în ecuaţie intervine şi tracţiunea integrală 4Matic, cifrele se îmbunătăţesc, acceleraţia până la 100 de km/h realizându-se în 4 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Transmisia este asigurata de o cutie de viteza automata cu şapte rapoarte, AMG Speedshift MCT, disponibilă alături de trei moduri de funcţionare: C – Controlled Efficiency, S – Sport şi M – Manual. Pentru a reduce emisiile, dar şi consumul în regim urban, S63 AMG vine şi cu funcţie start-stop în standard. În aceste condiţii, valoarea medie a consumului şi emisiilor este de 10 litri/100 de kilometri, respectiv 237 g/km. În cazul versiunii cu tracţiune integrală 4Matic, eficienţa este mai scăzută: 10.3 litri/100 de km şi emisii de 242 g/km.

Pentru a obţine valori optime de eficienţă, Mercedes s-a gândit şi la reducerea drastică a masei totale. Comparativ cu vechiul S63 AMG, noul model este mai uşor cu 100 de kilograme. Totul graţie folosirii unor componente mai uşoare (baterie şi sistem de frânare) şi a aluminiului la nivelul caroseriei. Toate aceste măsuri reduc masa totală la 1970 de kilograme, în cazul variantei cu ampatament normal şi rezervor de 90 de litri plin.

Pentru a putea ţine în frâu pachetul tehnologic şi resursele generoase, Mercedes oferă opţional şi un pachet de frâne din carbon ceramic, cu discuri de 420 mm. Nu lipseşte nici sistemul de ajustare a suspensiei, Magic Body Control, care scanează suprafaţa de rulare cu ajutorul unei camere video, ajustând instant setarea amortizoarelor.

Noul Mercedes S63 AMG va fi dezvăluit la Frankfurt, urmând ca debutul său pe piaţa europeană să se facă până la sfârşitul acestui an. In Germania preturile noului S63 vor porni de la 149.880 EUR pentru versiunea cu ampatament scurt si 152.617 EUR pentru cea cu ampatament lung.

Incepand cu data de 23 iulie 2013 modelul poate fi comandat . Va stam la dispozitie cu orice informatii suplimentare.