Mercedes S Class 2014 – model W222

Noua generatie Mercedes Clasa S a fost prezentata oficial pe 15 mai 2013 la Hamburg si va dispune de 11 culori pentru exterior inclusiv trei noi: albastru antracit, negru Ruby si argintiu Diamond. Incepand cu 15 mai el poate fi comandat si la Auto Vision.

Mercedes-Benz-S-Class_2014_autovision_25

Interiorul va fi iluminat cu LED-uri, iar optional va fi oferit volan imbracat in piele si lemn si un sistem audio de top de la Burmester.

Pe lista de optionale se mai gasesc scaune ventilate, sistem entertainment in spate, centuri de siguranta active si trenul de rulare Magic Body Control, considerat viitoarea generatie a lui Active Body Control.

Un pachet special numit Air Balance va filtra si ioniza aerul si in plus va oferi diverse esente de parfum pentru interior.

Noul Mercedes Clasa S introduce o gama impresionanta de tehnologii noi si numeroase sisteme de asistenta. In avanpremiera, va prezentam cele mai importante noutati. Inginerii de la Mercedes sunt foarte mandri de noua lor camera stereoscopica. Montata in spatele oglinzii retrovizoare, aceasta acopera o raza de 500 de metri, constituind baza pentru multe sisteme de asistenta noi sau imbunatatite substantial.

1. Franare de urgenta pentru pietonii care traverseaza

Noua Clasa S recunoaste nu numai masinile din fata la traficul in oras, ci si pietonii care traverseaza strada. In situatii de urgenta, sistemul franeaza pentru a preveni accidentul.

2. Traversarea fara incidente a intersectiei

In intersectii, camera scaneaza traficul din fata si din lateral, ia in calcul benzile, directiile si vitezele de deplasare si alerteaza soferul in caz de pericol. Daca acesta nu reactioneaza suficient de repede, sistemul poate opri masina.

3. Pilot automat in ambuteiaje

Noua Clasa S pastreaza automat distanta fata de masina din fata, mentinand de asemenea masina pe centrul benzii de rulare.

4. Schimbarea automata a benzii

Mercedes „se agata“ de masina din fata (in functie si de viteza de deplasare) si merge in spatele acesteia (inclusiv cand aceasta schimba banda). Soferul trebuie insa sa aiba mainile pe volan, altfel pilotul automat se decupleaza dupa 15 secunde.

5. Adio becuri

Marele Benz renunta cu totul la becuri. LED-urile au inlocuit nu numai becurile din faruri si stopuri, ci si toate becurile din interior, inclusiv in compartimentul pentru manusi.

6. Iluminare inteligenta

200 de LED-uri asigura o iluminare mai puternica si o distributie inteligenta a fasciculului. Clasa S va merge aproape in permanenta cu faza lunga in afara orasului. Camera stereoscopica scaneaza traficul si controleaza fasciculul de lumina, blocand lumina in zonele care intersecteaza alti participanti la trafic.

7. Mai multa vizbilitate

Noaptea, pietonii sunt avertizati cu un semnal din faruri cand risca sa fie accidentati, iar soferii din spate care merg prea aproape in spatele masinii primesc un semnal din stopuri.

8. Protectie la impactul din spate

Daca, spre exemplu cand se sta la semafor, sistemul detecteaza iminenta unui impact din spate, va tensiona centurile ocupantilor (in spate cu airbaguri integrate) si va aplica forta maxima de franare. In felul acesta, pasagerii sunt protejati la impactul din spate, iar masina nu mai este impinsa cu aceeasi forta in cea din fata sau chiar in traficul din intersectie.

9. Propulsia hibrida

La lansare, Clasa S va avea motorizari cunoscute, dar pe termen mediu Mercedes vrea sa treaca la motorizari cu sase cilindri in linie. Gama de motorizari va acoperi o plaja larga de puteri, de la cea cu patru cilindri S 250 CDI/224 CP pana la S 600 AMG cu 12 cilindri in V si 680 CP. Ulterior, trei versiuni hibride vor fi disponibile, cu motoare electrice de 41 CP (mild-hybrid), 68 CP si 109 CP (ambele plug-in hybrid). Propulsia hibrida in Clasa S va permite reducerea consumului de combustibil cu pana la patru litri/100 km.

Pe baza Clasei S se vor dezvolta mai multe modele ca niciodata: un coupe, un cabrio cu patru locuri (premiera) si trei versiuni de ampatament pentru limuzina (normal, lung si Pullman).