NISSAN X-TRAIL – new model 2014

Nissan_X_Trail_autovision_67

A treia generaţie a SUV-ului japonez Nissan X-Trail a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013 insa primele unitati comercializate in Europa vor aparea incepand cu luna august 2014.

Per ansamblu, noul X-Trail se îndepărtează de imaginea pătrăţoasă şi masivă a ultimelor două generaţii şi intră în categoria SUV-urilor cu un look extrem de placut, cu accente de premium. Noul Nissan X-Trail promite mai multa versatilitate, aptitudini off-road mai bune si noi posibilitati de conectivitate la bord.

X-Trail (Rogue in SUA) va fi disponibil in 190 de tari, urmand a fi construit in noua uzine din lume. Disponibil in doua variante de caroserie, cu 5 si 7 locuri,  Nissan va dispune de bancheta spate culisanta avand spatarele inclinabile sub diverse unghiuri. Atunci cand se opteaza pentru sapte locuri, acestea se pliaza in portbagaj.  De asemenea, Nissan promite mai mult loc la genunchi in spate si un acces mai uspr in spate gratie usilor care se deschid pana la 80 de grade.

Portbagajul se poate modula in mai multe variante. Cu capacul portbagajului in pozitia cea mai de sus, acesta poate sustine 10 kg, iar in pozitia de jos pana la 75 kg.

Sistemul de tractiune integrala ALL MODE 4x4i poate comuta intre modurile 2wd, Auto sau 4×4 Lock. In premiera mondiala, Nissan ofera sistemul Active Ride Control care detecteaza denivelarile si poate modifica rata de  amortizare. Apoi, Active Trace Control franeaza individual roata sau rotile pentru a reduce efectele subvirarii.

Active Engine Brake funcţionează împreună cu cutia de viteze automată CVT şi simulează frâna de motor pe care şoferul o creează atunci când retrogradează vitezele într-o maşină cu cutie manuală. Astfel, cel de la volan nu mai trebuie să folosească frâna de picior atât de des pentru a încetini maşina înainte de intrarea într-un viraj sau pe o pantă.

Si interiorul este complet nou, cu un sistem multimedia cu touchscreen color de 7″. Acesta dispune de Bluetooth, USB, Aux-in  si permite integrarea unui smartphone, iar sistemul de navigatie include si functia „send to car” care da posibilitatea sa planuiesti o calatorie de acasa si sa trimiti itinerariul spre navigatia masinii. Senzaţia de „ieftin” pe care ţi-o dădea fostul X-Trail a dispărut. Materialele plastice au o textură plăcută şi sunt destul de moi la atingere, în vreme ce liniile drepte, masculine, au fost înlocuite cu forme fluide si rafinate.

Pentru inceput, Nissan X-Trail va fi oferit numai cu motorizarea diesel de 1.6 dCi de 130 CP, atat 4×2, cat si 4×4. Transmisia manuala va fi oferita pentru ambele tipuri de tractiune, iar cutia de viteze automata numai pentru versiunea 4×2. Ulterior este programata aparitia si a unui propulsor diesel de 2.0 dCi de 170 CP ce va fi oferit cu tractiune 4×4 si transmisie automata.

Pentru cei care doresc mai multe informatii despre noul model X-Trail puteti consulta si datele aparute in kit-ul de presa.