Toyota HILUX – new generation 2016

Toyota_HiLux_2016_autovision_01

Toyota a prezentat, deocamdata in Asia si Australia, dar in curand si in Europa, cea de-a 8-a generatie a modelului Hilux. Modelul avea nevoie de o schimbare atat din punct de vedere estetic, dar si tehnic. Asteptarea clientilor se pare ca va lua sfarsit odata cu lansarea acestei noi generatii pe piata auto. Pe langa noul look exterior si interior, poate cele mai importante modificari sunt cele de ordin tehnic. Noul Hilux va dispune de o noua generatie de motoare, inaugurarea acesteia fiind facuta la cea de-a 36-a editie a International Vienna Motor Symposium din aceasta primavara. Astfel, vechea generatie de motorizari KD va fi inlocuita de o noua familie de motoare GD (EURO6). Motoarele diesel in patru cilindri vor fi disponibile in doua variante: 2.8 litri si 177 CP/450 Nm (1GD-FTV) si 2.4 litri si 150 CP/400 Nm (2GD-FTV). Acestea vor inlocui motoarele de 3.0 litri si 171 CP/360 Nm (1KD-FTV), respectiv 2.5 litri si 144 CP/343 Nm (2KD-FTV). Noua generatie de motoare GD includ tehnologie common rail injection, geometrie variabila a turbinei si intercooler. O noutate a generatiei GD este tehnologia ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficient Combustion). In Europa va fi disponibila numai motorizarea de 2.4 D-4D 150 CP.

Transmisiile vor avea 6 trepte atat pentru varianta automata, cat si pentru cea manuala.

Ambele motoare EURO6 vor fi prezente pe noul Hilux a carui lansare simultana in Asia si Australia a fost in 21 mai 2015.

La interior, noul Hilux va beneficia de sistemul Start&Stop, 7 airbag-uri, Dynamic Control Suspension, Frame with Integrated Rigidity Mechanism, Body Control with Torque Demand. Bordul va fi complet revizuit, display-ul generos amplasat central fiind punctul de atractie al plansei de bord.

Nu se stie inca nimic despre preturile pentru Europa, insa este de asteptat ca acestea sa nu depaseasca foarte mult preturile vechii generatii.

Noul Hilux va incepe sa fie produs in serie in luna iunie 2015, iar primele unitati sunt asteptate sa ajunga spre comercializare in Europa cel mai devreme la inceputul lui 2016.

Cei interesati pot contacta echipa noastra de vanzari pentru informatii si pre-comenzi.