Toyota YARIS – model 2015 facelift

Toyota Yaris va primi cat de curand un facelift tehnic si optic. Din punct de vedere statistic, japonezii au reproiectat peste 1000 de repere. Frontal, noul Yaris se va distinge prin grila motorului in forma de X, design comun cu cel al noului Aygo. Farurile au un design complet nou, cu tehnologie LED. Aceeasi operatie au suferit si lampile stop, imprumutand si ele tehnologia LED.
Designerii si inginerii de la Toyota au acordat o atentie deosebita interiorului noului Yaris (facelift). La o prima vedere, cusaturile de culoare alba ale tapiteriei sunt primele care sunt observate. Intreg bordul a fost modificat, el fiind acum orizontal continuu, materialele utilizate pentru el fiind si ele imbunatatite, fiind acum mult mai placute la atingere. De altfel, actuala generatie Yaris a fost destul de criticata de clientii sai la acest capitol, ei asteptandu-se la o calitate mai buna a materialelor fata de vechea generatie. Toyota a inregistrat nemultumirile si iata ca a rezolvat problema. Diferite ornamente cromate aduc un plus de prospetime modelului Yaris facelift. Inginerii de la Toyota au simplificat intreaga plansa de bord, imbunatatind sentimentul de spatiu. Display-ul central cu touchscreen al bordului are acum 6,1″. Butoanele de comanda ale sistemului multimedia sunt marcate acum cu simboluri in loc de text, ceea ce va face mai dificila operarea lor intuitiva. Sub acest display, blocul de comanda pentru climatizare a fost complet redesenat. Cockpit-ul arata ordonat si este mai silentios decat al actualului model. Acoperisul panoramic face parte si el din lista noua de dotari a noului Yaris facelift. A fost imbunatit si spatiul pentru picioarele pasagerilor spate.
Primele unitati vor fi pe piata europeana incepand cu vara acestui an. Preturile nu au fost inca facute publice, dar nu se asteapta mnodificari majore fata de cele actuale.
Pentru cei care vor sa afle mai multe amanunte despre noul Toyota Yaris facelift, gasiti mai multe in kitul de presa oferit de Toyota ziaristilor auto la finalul lunii mai 2014.