Toyota RAV4 – facelift 2016

Toyota_RAV4_Hybrid_EU-Version_2016_autovision_07

Toyota RAV4, unul dintre modelele cu cel mai mare succes de la Toyota, „pionierul” clasei SUV-urilor compacte, si-a anuntat la Frankfurt un facelift atat la capitolul tehnic, dar si estetic. Cele mai importante noutati tehnice sunt:

  • Lansarea primei versiuni de serie RAV4 Hybrid. Echipat cu un motor cu ciclu Atkinson de 2,5 litri pe benzina combinat cu unul electric, noul RAV4 Hybrid dispune de o putere maxima de 197 CP, o acceleratie 0-100 km/h in 8,7 s si un consum mediu de 4,9 l/100 km.
  • intreaga gama de motorizari pentru RAV4 va respecta norma de poluare EURO6.
  • motorul de 2.0 litri diesel si 143 CP si 320 Nm va inlocui vechiile motoare de 2.0 si 2.2 cu tehnologie D-4D. Noul motor de 2.0 este preluat de Toyota de la BMW si va fi disponibil numai in varianta cu transmisie manuala. Este cunoscut deja faptul ca Toyota si BMW au semnat in urma cu ceva timp un acord de „sharing” al tehnologiilor, Toyota preluand mai multe motorizari diesel de la BMW, acestia preluand in schimb de la Toyota tehnologia hybrid.
  • motorizarea pe benzina de 2.0 litri (151 CP, 195 Nm) ramane in program, fiind dezvoltata de Toyota si va fi oferita atat cu transmisie manuala, dar si automata CVT.

Dintre sistemele noi adoptate de RAV4 ar trebui amintit noul pachet Toyota Safety Sense, ce contine ca element central Panoramic View Monitor, de fapt o camera video 360 de grade care monitorizeaza tot ce se intampla in jurul masinii, avand ca scop reducerea numarului de incidente in trafic.

La interior au fost operate mai multe mici retusuri estetice, introducerea unui nou display central in cadrul instrumentelor de bord, de 4,2″ tehnologie TFT.

Mai multe informatii puteti afla din kit-ul de presa prezentat de Toyota ziaristilor de la Frankfurt.

Pentru cei interesati de comenzi si informatii suplimentare, echipa noastra de vanzari va sta la dispozitie.